Smallvips.com

Veel gestelde vragen

Welke maat slaapzak kan ik het beste nemen?
In verband met de veiligheid van je kindje is belangrijk dat de slaapzak niet te ruim is bij het bovenlijfje. De maten die bij de omschrijving van de slaapzak staan zijn een goede richtlijn om te bepalen welke slaapzak voor jou kindje geschikt is.

Maattabel slaapzakken SmallVips

Maat   Bovenmaat  Lengte
Small 70 cm 56-68 70 cm
Small 80 cm 62-80 80 cm
Medium 74-98 100 cm
Large 92-116 125 cm
XL 116-146 150 cm
XXL 140-176 180 cm
Heupdysplasie 62-92 90 cm


Tabel algemene richtlijn maten en leeftijden

Maat

Leeftijd

Maat 

Leeftijd
62 3 mnd 104 4 jaar
68 6 mnd 110 5 jaar
74 9 mnd 116 6 jaar
80 1 jaar 122 7 jaar
86 1,5 jaar 128 8 jaar
92 2 jaar 134 9 jaar
98 3 jaar 140 10 jaar

Bovenstaande tabellen zijn een richtlijn. Mocht je twijfelen over welke maat je het beste kunt bestellen, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het VipSleeper® slaapsysteem?
Aan de binnenzijde van de VipSleeper Herfst zit een extra rits, waarin een VipSleeper Zomer of een VipSleeper herfst (voor extra warmte) geritst kan worden. Alle soorten VipSleepers
kunnen in de VipSleeper Herfst geritst worden.


Moet ik nog een dekentje gebruiken bij de VipSleeper?
Het VipSleeper systeem is zo ontwikkeld, dat je voor iedere temepratuur en behoefte (bij voorkeur wel of juist niet een deken gebruiken) de juiste slaapzak kunt gebruiken of samenstellen. De warmste variant is 2x VipSleeper Herfst in elkaar ritsen. Dit zou voor een kamertemperatuur van ongeveer 15 graden warm genoeg moeten zijn om zonder deken te gebruiken, maar het is ook sterk afhankelijk van de behoefte van je kindje. Door de onderkleding aan te passen aan de omgevingstemperatuur (in de koude dagen een warme pyama eronder en als het wat warmer is alleen een romper), kun je de temperatuur van je kindje regelen. Eventueel kun je een extra dekentje gebruiken, maar zorg wel dat je kindje niet te warm ligt.

Waarom heeft de VipSleeper zomer lange mouwen?
De lange mouwen voorkomen dat de (bezwete) armpjes van je kindje koud worden tijdens het slapen. Tijdens het slapen daalt de lichaamstemperatuur en 's nachts ook de omgevingstemperatuur. Deze luchtige slaapzak met lange mouwen houdt het lichaam van je kindje gelijkmatig warm, waardoor hij of zij rustiger slaapt. Bovendien geven lange mouwen meer een gevoel van geborgenheid, waardoor deze slaapzakken ook vaak geadviseerd worden bij het afbouwen van inbakeren.

Hoe weet ik of mijn kindje het niet te warm heeft?
Als het nekje van je kindje 'zweterig' aanvoelt, dan heeft hij het te warm. Nog beter kun je voelen aan de voetjes. Als de voetjes lauw aanvoelen, heeft je kindje het aangenaam.

Zorg verder dat er voldoende geventileerd wordt op de kamer, zodat er voldoende frisse lucht binnen komt.

Wasvoorschriften
Voor bijna al onze producten geldt een aanbevolen wastemperatuur van 40 graden. Bij voorkeur niet drogen in de droger i.v.m. risico op krimpen.
Uitzondering is de Cottonfleece: deze wordt juist wel geadviseerd in de droger te doen, zodat de stof weer lekker vol en zacht wordt. De Cottonfleece kan in het begin pluisjes afgeven. Dit zal na twee wasbeurten nagenoeg weg zijn.
De producten die gemaakt zijn van natuurlijk materiaal (bamboe of cotton), zullen de eerste wasbeurt een beetje in de lengte kunnen krimpen.

Voor de kersenpittenzakken geldt: De VipWarmer gedurende 1 uur onderwater zetten, zodat de kersenpitten zich kunnen volzuigen met (schoon) water. Vervolgens de VipWarmer op 40 °C wassen en aansluitend goed aan de lucht laten drogen.